The Notification Homepage

“The future of information presentation (at least for the long tail of information) will probably be user-centered. Mobile devices are extremely user-centered. Successful access points like interfaces and devices provide readers with the most relevant information.

Time is our most valuable asset and the reduction of noise is a serious proposition for any new service. News itself is relevant, there is no question about this, but how do you deliver your content in a distributed environment?”

Mmm, zit een stuk van dezelfde thematiek in die ik zelf aan het bestuderen ben.

Be Sociable, Share!

3 thoughts on “The Notification Homepage

  1. Distributie van content is heel erg interessant, maar wat doe je naast het syndiceren naar andere media en platformen met een gedistribueerde sortering op je eigen website?

    Nieuwsmedia bestaat voor een groot deel door het aanbrengen van sortering en relevantie vanuit redactionele keuzes.

    Steeds vaker worden keuzes binnen kleine groepen belangrijk, zie bijvoorbeeld sociale netwerken die juist weer voor een groot deel bestaan bij het delen van informatie.

    Moet je dit als nieuwssite omarmen? En een deel van je redactionele keuzes opgeven om lezers elkaar meer aan te laten bevelen?

    Ik vertrouw mijn vrienden. Als zij een stuk aanbevelen ben ik eerder geneigd dit te lezen dan wanneer het prominent op de voorpagina van een site staat gepresenteerd.

    Wat zijn jouw ideeën hierover?

  2. @Wilbert. Tegenwoordig maak ik veel gebruik van Friendfeed. Via vrienden van vrienden kom ik de meest interessante artikelen tegen, die ik ander zeer waarschijnlijk nooit gevonden had. Social Discovery werkt voor mij dus.

    Voor nieuwssites is het denk ik een kwestie van en-en. Ik zou het prettig vinden wanneer op een nieuwssite naast de redactionele stukken ook gerelateerde informatie wordt getoond. Deze gerelateerde informatie kan door een algoritme worden aangeleverd of door “vrienden”. Zolang de content maar relevant is.

    En.nl is daar volgens mij een goed voorbeeld van. Qua aggregatie, filtering en personalisatie. Alleen geen eigen content?

    Daylife van Jeff Jarvis vind ik overigens visueel mooier.

    Wanneer ik naar mijn eigen surfgedrag kijk, zit ik trouwens veelvuldig op Techmeme, Google Reader, OriginalSignal. Aggregatie en filtering zijn voor mij dus heel belangrijk. Ik mis alleen de personalisatie.

  3. Daylife is zeker interessant. Het is meer topic gericht (Jarvis zijn paradapaardje) wat volgens mij een sterk concept is om naar nieuwspublicaties op het web te kijken. Omdat er veel overlap in het materiaal op de sites zit, maar ook veel unieke inzichten en berichten.

    EN.nl richt zich meer op filtering aanbrengen binnen een bepaalde set (alle artikelen van het ANP). Dit sluit die andere opties niet uit overigens. Wat EN.nl wel graag wil is gaan doorverwijzen naar andere sites/blogs op het web die over het nieuws schrijven wat je leest. Dus verdieping toevoegen aan de artikelen en zo de relevantie verhogen op artikelniveau.

    Het zou best interessant zijn om profielendata aan elkaar te verbinden. Zeker voor de grotere websites die veel gedeeld worden op verschillende platformen. Misschien ben ik wel je vriend op Twitter, maar niet op Facebook. Toch kan het voor mij interessant zijn als jij een bericht deelt op één van deze sites.

    Je kijkt dan naar de relatie als basis en hangt daar platformen in. Alles wat hiervoor nodig zou zijn is dat je als lezer de nieuwswebsite autorisatie geeft om je netwerken uit te lezen. In dit geval maak je zelf geen sociaal netwerk, maar gebruik je de informatie aanwezig in de bestaande netwerken.

    Een beetje zoals MyBLogLog vraagt om de services op te geven: http://www.mybloglog.com/buzz/e_profile_serv.php

    Het risico is wel dat de context van een netwerk verloren gaat. Wat ik in netwerk A zou aanbevelen zou ik misschien niet in netwerk B aanbevelen.

    Maar op zo’n manier hou je de ‘aanbevelingskennis’ wel gedistribueerd en kan iedereen de diensten gebruiken die ze graag gebruiken. Nadeel is dat het wel iets lastiger is uit te leggen aan mensen die niet zo actief zijn op internet. Maar dan kun je er altijd nog een eigen netwerklaag aan toe voegen.

Leave a Reply